Roeivereniging Wetterwille houdt open dag

Eerder gehouden open dag Wetterwille.

Eerder gehouden open dag Wetterwille. FOTO HUMPHREY PAAP

Vrijblijvend kennismaken met roeien? Dat kan zaterdag 19 maart tussen 10.00 en 13.00 uur bij Wetterwille aan de Avondsterweg 13 (tegenover de Froskepôlle).
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Roeien is een sport voor jong en oud. Iedereen kan het op zijn/haar niveau en op de gewenste tijd beoefenen.

Jet, op latere leeftijd begonnen met roeien, kan erover meepraten: ,,Mijn man en ik zijn waterliefhebbers. Dus na ons pensioen zochten we een buitensport, en zo kwamen we bij Wetterwille terecht. Na de introductieperiode van drie maanden zijn we doorgegaan met de lessen. We roeien nu een paar keer per week met de instuif mee.”

Harry, instructeur: ,,Ik geef al jaren training aan beginnende skiffeurs. Ik vind het leuk om te zien hoe de een het snel oppakt en de ander wat meer tijd nodig heeft. Het gaat in de gesprekken na afloop vaak over hele andere dingen dan roeien. Dat vind ik er ook zo leuk aan.”

Susan, commissaris Opleiding LRV Wetterwille, vult aan: ,,De een roeit voor de gezelligheid en de ontspanning. De ander roeit graag wedstrijden. Je bent in elk geval steeds buiten. Roeiers zien er altijd gezond uit.”

Wetterwille heeft ongeveer tweehonderd leden van alle leeftijden. De roeivereniging heeft een rijke geschiedenis die meer dan een eeuw beslaat. Wie aankomende zaterdag langs wil komen om mee te roeien wordt aangeraden een trainingsbroek, gympen en eventueel een warme trui mee te nemen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.lrvwetterwille.nl .