Repaircafé in de Klomp. Geef defecte spullen een tweede leven

Aziz met een deel van zijn gereedschap.

Aziz met een deel van zijn gereedschap. EIGEN FOTO

Netwerkcentrum Leeuwarden verzorgt vanaf 13 februari aanstaande voortaan elke tweede maandag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een Repaircafé in de Klomp. De technisch goed onderlegde Aziz Ahmed probeert defecte spullen een tweede leven te geven.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Heeft u kleine huishoudelijke apparaten die niet goed meer werken, kom dan langs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektrische apparaten zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, waterkoker of een lamp.

Aziz heeft al sinds 2012 op verschillende plaatsen repaircafés gerund. ,,Ik vind het leuk om mensen te helpen als er wat stuk is”, vertelt hij. ,,Vaak kan ik ter plaatse apparaten meteen weer aan de praat krijgen, soms kunnen ze het een week later weer ophalen. Dat is goed voor de beurs, want mensen betalen alleen de materiaalkosten. Verder vind ik belangrijk dat zo dingen gerecycled worden, het is vaak zonde om apparaten zomaar weg te gooien. Op deze manier sparen we het milieu.”

Wie iets wil laten repareren kan zonder afspraak langskomen in het Netwerkcentrum Leeuwarden. Dit is de oude voetbalkantine van vv Leeuwarden achter het Cambuurstadion aan Insulindestraat 27. Bel voor meer informatie naar 06-39738978.