Open dag De Wissel goed bezocht: nieuw thuis voor veel dieren

Overzichtsbeeld van een aantal kraampjes tijdens de open dag bij De Wissel.

Overzichtsbeeld van een aantal kraampjes tijdens de open dag bij De Wissel. Beeld: Eigen foto

De open dag van Dierenopvang en Dierenambulance de Wissel in Leeuwarden werd zaterdag 20 mei weer gehouden, nadat eerdere edities wegens corona geen doorgang konden vinden. Het was een feestelijke dag vol workshops, activiteiten, kraampjes en rondleidingen.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Een heleboel dieren vonden een nieuw thuis. Het was ook nog eens prachtig weer en zo kon er buiten veel gedaan worden. Zo was het de hele dag spitsuur op het springkussen en konden veel kinderen als echte dierenambulancemedewerkers een parcours lopen om een dier te redden.

Medewerker Linda Colijn blikt tevreden terug namens de dierenopvang: ,,We hadden het niet beter kunnen treffen, het was prachtig weer en veel mensen hebben de opvang even bezocht om een kijkje achter de schermen te nemen. Heel leuk was het om te horen dat de mensen verrast zijn over de moderne en lichte dierverblijven en dat de bevlogenheid van de medewerkers en vrijwilligers er duidelijk vanaf straalt.”

Voor in elk geval drie honden zijn afspraken gemaakt voor kennismaking met nieuwe baasjes en er gaan de komende week twaalf katten naar een nieuw huisje. Linda vult aan: ,,Ook zijn er weer nieuwe donateurs bijgekomen en is er een mooi bedrag aan donaties opgehaald. De Wissel gaat ervan uit dat de open dag voortaan weer elk jaar gehouden zal worden.”