Samen met

Non-stop gellakmarathon van 24 uur voor het KWF

Vier van de stylistes die werkzaam zijn in de salon: Jelena Snel-Chatjanian, Mikki Heuving, Zeynep Özlem en Esther Jager-Lemstra. FOTO SITA KONING

Gellak Leeuwarden organiseert deze maand een evenement om geld op te halen voor het KWF (Koningin Wilhelminafonds voor Kankerbestrijding). Ieder jaar organiseert eigenaresse Mikki Heuving met haar team van nagelstylistes een evenement voor een goed doel. Zo zijn eerder een weggeefkast in Leeuwarden en PAX kinderhulp voor Armenië het doel geweest om geld voor in te zamelen.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Dit jaar wordt dit evenement veel groter aangepakt dan eerdere keren. Zo start er op 16 december een lakmarathon waarin door meerdere stylistes 24 uur lang non-stop gelakt wordt in de salon aan het Zuidvliet in Leeuwarden. Alle opbrengsten van deze afspraken gaat in zijn geheel naar het KWF.

Tijdens deze lakmarathon worden diverse mini-evenementen georganiseerd waarvoor je je kunt inschrijven. Zo is er vrijdagavond in de nagelstudio een Silent Disco pyjama party, organiseert ‘buurvrouw’ Fit4Lady een ochtend work-out en vindt er zaterdagmorgen een meiden ochtend plaats.

Ook is er nu al een veiling gestart waarbij geboden kan worden op items die gesponsord zijn door lokale ondernemers. Zo kun je onder andere bieden op een splinternieuwe elektrische fiets, een unieke hotelovernachting in het Watertorenhotel in Nes en een behandeling om je tanden te bleken.

Wat begon als een lakmarathon is uitgegroeid tot een uitgebreid 24 uur durend evenement voor het goede doel. ,,De afgelopen weken zijn we al druk bezig geweest met de voorbereidingen. Samen met mijn collega’s en lokale ondernemers zijn we vastberaden om hier een groot succes van te maken”, aldus Mikki. De reden dat dit jaar de keuze op het KWF is gevallen is voor haar erg persoonlijk. ,,In 2013 leerde ik op vakantie mijn vriendin Janou kennen. De afgelopen jaren hebben we altijd veel contact gehouden ondanks dat Janou ver weg woont. Ze is een lieve meid van 27 in de bloei van haar leven.’’

Slechts een paar weken na hun bruiloft in maart 2022 kreeg Mikki van Janou een bericht waarvan de tranen nog in haar ogen springen als ze er aan terug denkt. ,,Het is uitgezaaid in de longen en in het heupbot. Ze kunnen niks meer doen. Ik ga binnenkort waarschijnlijk dood.”

En toen begon het… Onderzoek na onderzoek, een operatie, meteen aan de chemo, behandelplan maken, chemo van het infuus en dan nog de pillen, even een week rust en dan start de chemo weer opnieuw. Ziekenhuisopnames en onderzoeken waren de afgelopen maanden de orde van de dag. ,,Ik weet niet hoe ze het doet, maar ik sta (vanaf een flinke afstand) aan de zijlijn vol bewondering te kijken hoe deze sterke vrouw het elke keer weer flikt om zich te herpakken na wéér een slecht nieuws gesprek. En dan kan ze ook nog grapjes maken over FaceTime…’’

De kanker die Janou heeft heet Urachuskanker. Na haar diagnose kreeg ze te horen dat er geen onderzoek zou worden gedaan. Het onderzoek is te duur en er gaan simpelweg te weinig mensen aan dood. ,,Stel je voor hoe het moet voelen om dat te horen uit de mond van de arts die jou gaat behandelen…”, vervolgt Mikki. Ook voor andere mensen die zich in dezelfde situatie begeven heeft Mikki besloten dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Het beoogde doel is 5000 euro. In de aanloop naar het evenement is er al meer dan 1000 euro opgehaald.

Belangstellenden zijn tussen 16 december 12.00 en 17 december 12.00 uur welkom om te komen kijken in de Gellak Leeuwarden nagelsalon aan het Zuidvliet 290A. Dit kan zijn om de nagelstylistes een hart onder de riem te steken, een donatie te brengen of om deel te nemen aan een van de evenementen.

Kijk voor het bieden op de items in de veiling en voor meer informatie op de website: gellakleeuwarden.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu