Nieuw-Elan biedt bewonerscommissies speciale middag aan. Aanmelden kan nog

Ritsko van Vliet tijdens een voorstelling op maat.

Ritsko van Vliet tijdens een voorstelling op maat. EIGEN FOTO

Huurdersplatform Nieuw-Elan viert woensdag 22 maart samen met haar bewonerscommissies de onderlinge samenwerking. Bij Doas in de Cornelis Trooststraat te Leeuwarden worden de commissieleden om 16.00 uur ontvangen met een hapje en een drankje en getrakteerd op een optreden van infotainer Ritsko van Vliet.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuw-Elan is de belangenbehartiger van ruim 10.000 huurders in Friesland.

Staflid Rixt Hiemstra: ,,De bewonerscommissies zijn voor ons de oren en ogen van de wijk. Deze betrokken huurders zijn in een wooncomplex of straat het kloppend hart voor alle huurdersbelangen.“ Een bewonerscommissie voert overleg met de verhuurder over onderwerpen zoals onderhoud, woningverbetering, sloop en leefbaarheid. ,,Hun input is van grote waarde in het contact met verhuurders en gemeentes. Maar ook een belangrijke factor in het verbeteren van het woonplezier en welzijn van hun directe omgeving.”

Voor Nieuw-Elan is het hoog tijd om deze bewonerscommissies uit te nodigen voor een gezellige middag. ,,Daarmee kunnen wij onze waardering tonen voor hun belangrijke werk in de wijken. Wij zijn zuinig op deze commissies, want ze doen het allemaal vrijwillig.” Hoe de middag er precies uitziet houdt Hiemstra nog even voor zich. ,,Dat is een verrassing. In ieder geval komt Ritsko van Vliet met een voorstelling die speciaal voor deze middag is gemaakt. Hij tovert hiervoor passende trucs uit zijn hoge hoed en schudt met gemak mooie buurtverhalen uit zijn mouw.”

Bewonerscommissies kunnen zich nog aanmelden. ,,Ja, in de drukte zie je gauw zo’n uitnodiging over het hoofd. Maar als ze voor vrijdag 17 maart een mail sturen naar info@nieuw-elan.nl en aangeven met hoeveel ze komen, dan lukt dat nog. We willen natuurlijk zoveel mogelijk vrijwilligers welkom heten en bedanken voor hun inzet.”