Samen met

Multiculturele ontmoetingen bij Meet Up: Grenzeloze Muziek. 'Je verstaat en hoort elkaar en overstijgt welke grens dan ook'

Muzikanten van het programma Grenzeloze Muziek van Embrace Nederland treden op in Neushoorn Café. FOTO SIMON VAN DER WOUDE

Een multiculturele ontmoetingsavond vol muziek, dans en lekkere hapjes: dat waren zaterdag de ingrediënten van de Meet Up: Grenzeloze Muziek in Neushoorn Café.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Onze Familie en Embrace Nederland sloegen voor de programmering de handen inéén. Mees van den Bergh is projectleider namens laatstgenoemde stichting. Ze blikt terug: ,,Het was een succes. De sfeer was goed, het was heel gezellig en het café zat hartstikke vol. En ook de bands zijn trots. Ze hebben mooi gespeeld en gesproken over dat wat muziek voor hen betekent.”

Onze Familie organiseert vaker Meet Up’s in Neushoorn Café. Dit zijn laagdrempelige ontmoetingsavonden met wisselende thema’s en een programma met onder meer muziek, kunst, spelletjes en andere vormen van entertainment. Voor deze editie werkte zij samen met Embrace Nederland, dat het programma Grenzeloze Muziek al langer draait in Leeuwarden.

Daarbij komen ‘nieuwe en oude’ Nederlanders wekelijks samen om elkaar door middel van muziek te ontmoeten. In de workshops creëren ze via improvisatie nieuwe muziek en geven ze uitdrukking aan hun verschillende culturele achtergronden. Daarnaast ontstaan nieuwe connecties en vriendschappen en dragen de workshops bij aan participatie in de maatschappij. Het proces is hierbij belangrijker dan het eindresultaat, al blijkt uit de geslaagde optredens van afgelopen zaterdag dat ook dit ruim voldoende is.

Naast optredens van de twee bands werd er ook een dansworkshop Afrodance gegeven, sprak Dia Mawaldi over zijn persoonlijke waarden van muziek en lijmde host Kuo Weh Ho de avond aan elkaar door ook het publiek in gesprek te laten gaan over de vraag: ‘Wat betekent muziek voor jou?’

Mees vat de kern van de avond samen: ,,Muziek betekent samen maken, beleven en proeven. De waarde daarvan is zo groot. Je verstaat en hoort elkaar en overstijgt welke grens dan ook”, omschrijft ze. ,,Het was mooi om te zien dat ook in de zaal alle culturen en mensen van alle leeftijden zaterdag aanwezig waren.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu