Samen met

Dankjewelfeest van gemeente en welzijnsorganisatie Amaryllis in Leeuwarden. 'Zulke waardering is dik verdiend, niet alleen op 7 december, maar het hele jaar door'

Leeuwarden kent vele vrijwilligers, zoals deze vrijwilligers van RondomZorg in het Tromptheater. FOTO JELMER MIEDEMA

Nationale Vrijwilligersdag staat woensdag 7 december op de agenda. Ook in Leeuwarden en omstreken grijpen veel organisaties deze dag aan om hun vrijwilligers te bedanken. Vrijwilligers stellen dat zeer op prijs.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Een cadeautje, uitstapje, een compliment, iedere organisatie pakt het op zijn eigen manier aan. Net als voorgaande jaren ondersteunt welzijnsorganisatie Amaryllis hen om vrijwilligers nog eens extra te bedanken. Er wordt bijvoorbeeld een actie van vorig jaar herhaald: een bedankkaart via hun eigen vrijwilligersorganisatie. ,,Het is zo leuk om verrast, gezien en gewaardeerd te worden”, was toen een reactie van een ontvanger. ,,Het belooft weer een succes te worden”, zegt Roos van der Meer van team Vrijwilligerswerk van Amaryllis. ,,Ruim 1800 vrijwilligers zullen zo’n bedankkaart ontvangen.” Eén van de deelnemende vrijwilligersorganisaties vult aan: ,,We zijn heel blij met deze actie, hiermee kunnen we op een eenvoudige manier onze waardering uiten aan onze vrijwilligers.”

Dankjewelfeest

De waardering voor vrijwilligers zal ook overduidelijk zijn tijdens het ‘Dankjewelfeest’ op zaterdag 10 december van 10.00 tot 14.00 uur. Dit vindt plaats in cultureel centrum Neushoorn en wordt georganiseerd door gemeente Leeuwarden en Amaryllis. Iedereen die vrijwilligerswerk doet in de gemeente Leeuwarden, is welkom.

Trots

,,Zulke waardering is dik verdiend, niet alleen op 7 december, maar het hele jaar door”, vertelt Roos van der Meer. ,,Het mooie is dat meer dan de helft van de volwassenen in Friesland vrijwilligerswerk doet. Nergens in Europa ligt dat percentage zo hoog. Iets waar we ontzettend trots op mogen zijn.”

De Nationale Vrijwilligersdag kan daarnaast aanzetten tot een eerste stap naar vrijwilligerswerk. Een tip van Roos: „Kijk eens op de website: samenleeuwarden.nl, daar staan allerlei vrijwilligersvacatures. Er is voor elk wat wils.” Op deze website staat ook informatie over het Dankjewelfeest. De adviseurs vrijwillige inzet van Amaryllis zijn te bereiken via vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl of 058 303 0400.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu