Samen met

Kerstfair levert fraai bedrag op voor Voedselbank Leeuwarden

Ronald Steunebrink, Piebe Haaima en Jan Hubers. EIGEN FOTO

Wijkbelang Westeinde hield op zaterdag 10 december een Kerstfair in MFC Eeltsje’s Hiem. De fair stond in het teken van een geldinzameling voor de voedselbank.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Aan het eind van de middag werd samen met penningmeester Ronald Steunebrink het geld geteld. Wijkbelang Westeinde mocht de Leeuwarder voedselbank blij maken met €2200,- zo bleek. Voedselbank bestuurdslid Jan Hubers was er ontzettend blij mee: ,,Dit is grandioos. Heel erg bedankt, ook namens onze vijfhonderd klanten.”

De ‘Bite-Bike’ bakfiets van Stadskantine West droeg mede bij aan het totaalbedrag. De paella van chef kok Finn Broers ging helemaal op en dat was goed voor een opbrengst van €165,-. Finn denkt al aan de volgende kerstfair: ,,Ik vond het super. De volgende keer maak ik hamburgers, want daar was veel vraag naar. Dat is bij deze alvast geregeld.”

Dankzij de vele sponsoren, die prachtige prijzen ter beschikking stelden, leverde de loterij en de veiling liefst 700,- op. De fair, met achttien kramen/stands, zorgde voor het resterende en tevens grootste deel van het bijeengebrachte geld.

Piebe Haaima, hij bemande een stand van de voedselbank, reageerde voldaan: ,,Ik was echt onder de indruk van wat hier allemaal gebeurde. Wat een enthousiasme.”

Corry van der Meer, namens Wijkbelang Westeinde een van de drijvende krachten, blikte eveneens tevreden terug: ,,Een kerstfair organiseren is natuurlijk superleuk, maar volgens ons is het nóg leuker als je dan ook iets voor een ander kunt doen. Omdat het financieel moeilijke tijden zijn voor veel mensen kozen we de voedselbank als goed doel.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu