Samen met

Kerstfair MFC Eeltsje’s Hiem ter ondersteuning voedselbank

De entree van MFC Eeltsje’s Hiem. EIGEN FOTO

Wijkbelang Westeinde organiseert, geholpen door tal van wijkbewoners, zaterdag 10 december van 13.00 tot 17.00 uur een Kerstfair in MFC Eeltsje’s Hiem.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

,,Heel veel mensen uit de wijk zijn al maanden druk bezig voor de fair. Zelfs de kinderen doen mee, door mooie kerstversieringen voor die dag te knutselen”, vertelt Corry van der Meer van Wijkbelang Westeinde. ,,Er is op de fair - met achttien kramen - heel veel moois en unieks te koop, zoals onder meer prachtige kerststerren, sieraden, schilderijtjes, keramiek, paracord items, quilts voor kerst, poppenkleertjes, kerststukjes, zelfgebakken koekjes, sfeermakers en noem maar op.”

Samen met een groepje enthousiaste wijkbewoners begon Corry eind september al met de organisatie van de fair. ,,We wilden er ook een goed doel aan verbinden. We houden daarom een geldinzameling voor de voedselbank. Door de hoge energiekosten en dure boodschappen hebben immers steeds meer mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.” Frans Hoogland van de voedselbank onderstreept dit: ,,Het aantal hulpvragen blijft helaas alleen maar toenemen. Een inzamelingsactie voor de voedselbank is meer dan welkom. We zijn heel blij met dit initiatief.”

Het Leeuwarder Shantykoor draagt de voedselbank ook een warm hart toe. ,,De mannen twijfelden geen moment bij de vraag of ze belangeloos wilden optreden”, vervolgt Corry. ,,Stadskantine West doet eveneens mee: chef kok Finn Broers serveert lekkere hapjes bij de Bike&Bite Bakfiets. Natuurlijk ontbreken glühwein en chocolademelk niet. Bovendien is er een springkussen en meer leuks voor de kids, en we hebben het Rad van Fortuin met fantastische prijzen.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu