Samen met

Kerstconcert Sjonge Jonge maakt schoolreisje Suze (10) en andere kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking mogelijk

Sjonge Jonge op het podium in hotel Oostergoo. EIGEN FOTO

Vocal group Sjonge Jonge verzorgde woensdag 14 december een ‘Feelgood kerstconcert’ in hotel Oostergoo. Een bedrag van €1282,- werd bijeengebracht ten bate van de Markol, de boot van Stichting Gehandicapten Watersport Grou.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Daarmee kan niet alleen Suze de Jong (10 jaar) uit Grou met haar klasgenootjes van Lyndensteyn op schoolreis met de Markol (dat was vooraf ten doel gesteld, red.), ook drie andere klassen van die school kunnen straks een mooie vaartocht maken.

Lyndensteyn is een school voor kinderen met één of meer beperkingen of kinderen die langdurig ziek zijn.

Sjonge Jonge is enorm blij met dit hoge bedrag: ,,We zijn alle gulle gevers enorm dankbaar.” Het publiek bestond voornamelijk uit mensen uit Grou en omgeving, waaronder een aantal vertegenwoordigers van besturen en fondsen.

Alle Jan Heida, voorzitter van de Markol, reageerde uitgelaten: ,,De opbrengst overtrof alle verwachtingen. Dat nu niet alleen Suze met haar klas, maar zelfs nog meer klassen op schoolreis kunnen, is een geweldig cadeau. Een schoolreisje op een groot schip, hoe mooi is dat. Sjonge Jonge wordt hartelijk bedankt voor deze geweldige donatie. Wij gaan ervoor zorgen dat de kinderen van School Lyndensteyn een onvergetelijke dag krijgen.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu