Samen met

Kerstcircus Sander & Friends keert eindelijk terug in onze regio. 'Na een financiële strop en emotioneel afzien mogen we gelukkig weer'

Het circus aan de voet van de Oldehove. EIGEN FOTO

Het moment om met het hele gezin tijdens de kerstvakantie te genieten van Kerstcircus Sander & Friends is bijna daar. De familievoorstelling komt enkel naar het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden (25 tot en met 30 december) en Sneek (Parking a/d Alexanderstraat – ONS, van 2 tot en met 8 januari).
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Binnen- en buitenlandse artiesten presenteren een gevarieerde show met acrobatiek, eenwielkunstenaars, messenwerpers, balanceerkunsten en de vertederende eendenparade. Deze artiesten zijn vaak alleen te zien op cruiseschepen, in theaters en internationale producties.

Gastheer Clown Sander verweeft met zijn intermezzo’s en sprankelende humor de acts aan elkaar. Zijn buikspreekact met zijn vogel Charlie zorgt doorgaans voor veel hilariteit bij de kinderen.

Clown Sander, vertolkt door Sander Balk, kijkt terug op een zware periode die eindelijk voorbij is. ,,Het was lange tijd flink afzien. Twee jaar konden we door de coronacrisis niet optreden tijdens de kerstvakantie. Dat was naast een financiële strop ook emotioneel zwaar. De shows tijdens de kerstvakantie zijn namelijk altijd shows waar we ons het hele jaar op voorbereiden. De uitzichtloosheid en de veerkracht werden flink op de proef gesteld. Gelukkig mogen we weer.”

Alleen huisdieren maken hun opwachting in de shows. ,,Het zijn onze eigen dieren die we in de piste laten. Eigenlijk zijn ze gewoon zichzelf en daar maken wij een act van”, vult Sander aan.

De voorstellingen worden gegeven in een rood-geel verwarmd tentencomplex. Talrijke versieringen, kerstbomen, kerstlichtjes en de geur van popcorn en warme chocolademelk zorgen voor de ultieme decembersfeer.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website: vanplan.nl/uitje/circus-salto .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu