Samen met

Kerstboom gevuld met honderden sokken, wanten, mutsen en sjaals in dbieb Grou. 'Begin 2023 worden goede doelen ermee verblijd'

De boom die velen straks wat warmer door de winter zal helpen. EIGEN FOTO

De op zeer speciale wijze gevulde Grouster kerstboom is recentelijk verhuisd naar dbieb in het watersportdorp. Nu kan iedereen die dat wil de boom komen bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De kerstboom stond tot voor kort in de hal van de scholen aan de overkant.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

De dames van het handwerkcafé uit Grou en omstreken zijn al vanaf januari dit jaar bezig met het breien van groene sokken, wanten, mutsen en sjaals voor mensen die wel wat warmte kunnen gebruiken.

,,Zeker met de huidige energieprijzen en de komende winterperiode komen deze warme winterspullen goed van pas”, vertelt Saskia namens het handwerkcafé. ,,Alle gemaakte spullen worden begin 2023 gedoneerd aan verschillende goede doelen in Grou, zoals de voedselbank, de kinderkledingbank, het dorpenteam en de Buurvrouw & Buurvrouw Bus in Leeuwarden.”

Het mooie aan dit hele project is de samenwerking tussen het handwerkcafé en de beide basisscholen in Grou. ,,In oktober hebben de ‘doeners’-klassen van juf Marieke de boom gemaakt”, vervolgt Saskia. ,,Ook kregen deze kinderen breiles en hebben ze allemaal een mooie warme muts gemaakt op de breiring.” Op de Twa Fisken leerden de dames van het handwerkcafé de kinderen uit de groepen vijf tot en met acht een sjaal breien. Op de Nijdjip skoalle kreeg een deel van groep 7 en 8 breiles, en een deel van de leerlingen maakte de versiering voor de kerstboom, zoals de slinger, de kerstmannetjes, mutsjes en de gepunnikte figuurtjes.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu