Samen met

Honderden dieren kwamen in 2022 goed terecht via De Wissel. Helaas wachten veel nog altijd op een lief baasje

Rottweiler Mike is een wat oudere heer die zorg en liefde hoopt te vinden. FOTO DE WISSEL

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat er een goed beeld is van het aantal dieren dat Stichting Dierenopvang De Wissel in 2022 heeft kunnen helpen. Helaas hoort er bij mooi nieuws ook slecht nieuws, want sommige dieren zitten al even te wachten op een nieuw thuis.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Het jaar kende tevens meerdere bijzondere momenten. Zo startte na het vertrek (pensioen) van Teije de Haan de nieuwe bedrijfsleider: Muriel Meij. Er werd druk gewerkt aan de interne verbouwing en vernieuwing, waardoor de dierenambulance meer ruimte in het pand kreeg. De klusmannen gingen volop aan de slag met de buitenverblijven voor de konijnen, die inmiddels bijna klaar zijn. Het kattenpension draaide afgelopen zomer weer op volle toeren. Ontzettend veel katten verhuisden naar nieuwe baasjes. Zelfs een aantal lastig herplaatsbare honden vond een plek.

Moeilijke momenten

,,Allemaal mooie dingen, waar we met veel plezier op terug kijken”, vertelt Linda Colijn namens De Wissel. ,,Helaas waren er ook moeilijke momenten. Zo was er de vogelgriep die zorgde voor veel slachtoffers onder de wilde vogels. Een uitbraak van kattenziekte betekende dat we tijdelijk met strenge protocollen moesten werken. Zoals altijd sloegen we ons daar doorheen, onder andere dankzij de inzet van de grote groep trouwe vrijwilligers. De dierenambulance kon bijna het hele jaar door 24 uur per dag paraat staan. Hier en daar kwam het eens voor dat er niet genoeg vrijwilligers waren, maar ook dan werden meldingen toch netjes opgelost.”

Veel herplaatsingen

,,In de opvang zijn er bijna 100 honden, 460 katten, 112 konijnen en cavia’s en 23 volièrevogeltjes opgevangen en herplaatst. Daar zijn we behoorlijk trots op”, aldus Linda.

Kopzorgen

De stijgende kosten voor voer, bodembedekking, dierenartsen en energie zorgen wel voor kopzorgen met het oog op 2023. ,,We weten dat veel mensen daarmee worstelen, en ook de dieren gaan dat merken”, vervolgt Linda. ,,Niet alleen maken we als stichting meer kosten, er komen ook meer dieren binnen die door de eigenaren niet meer kunnen worden verzorgd wegens deze financiële druk. De opvang kan het daardoor nog wel eens extra druk krijgen. De eerste dieren zijn om deze reden al bij ons gebracht.”

Help De Wissel

Mocht u in een stabiele financiële situatie verkeren, en heeft u nog een klein bedragje over voor De Wissel, dan is dat meer dan welkom bij de dierenopvang. U kunt eenmalig een bedrag doneren, of donateur worden. Kijk op de website, dierenopvangdewissel.nl, op welke manier u kunt helpen. Op het ‘online thuis’ van de dierenopvang staan tevens meerdere dieren vermeld die nog altijd een fijn plekje zoeken. Hieronder (en geheel bovenaan) ziet u een aantal van deze dieren die op voorspraak van De Wissel speciale aandacht vragen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu