Samen met

Harmonie geeft kleur aan Ruiterskwartier. Videokunst Liquid colours op gevel stadsschouwburg

Liquid colours op de gevel van De Harmonie. FOTO MAJANKA FOTOGRAFIE

Liquid colours heet de nieuwe video-installatie die momenteel van zonsondergang tot elf uur ’s avonds te zien is op de gevel van stadsschouwburg De Harmonie.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Twee weken lang (de gehele kerstvakantie) is de schouwburg weer een filmdoek voor dit nieuwe werk van videokunstenares Frouke ten Velden. Kleuren vloeien in elkaar over, katten springen rond – als muzieknootjes. Verschillende typen mensen vloeien eveneens in elkaar overvloeien.

,,Liquid colours is een abstracte film, zonder begin of eind”, vertelt Ten Velden. ,,Verschillende beelden lopen in elkaar over. Maar als je goed kijkt, zit er misschien wel een boodschap in.” De beelden refereren onderbewust aan samenzijn, liefde, warmte en diversiteit van mensen.

,,Dit is een gebaar naar de inwoners van Leeuwarden”, laat Marijke van der Woude, directrice van de stadsschouwburg, weten. ,,Je kunt zeggen ‘wegens succes herhaald’. Het is de derde keer dat we dit doen. Twee jaar geleden zijn we begonnen. De lockdowns van toen smeekten om meer kleur. Letterlijk op straat en figuurlijk in het leven. We hebben hierop zoveel warme en fijne reacties gekregen, dat we ermee doorgaan.”

Frouke ten Velden

Frouke ten Velden is lichtkunstenares. Zij projecteert levensgrote werken op en in gebouwen en maakt ontwerpen voor grote theatershows. Zo maakte ze eerder werk voor het Rijksmuseum in Amsterdam en het Van Gogh museum in Amsterdam, en voor het Princessehof. Ook maakte zij het showdesign voor operazangeres Tania Kross, Capella Amsterdam, Henny Vrienten en De Dijk. Ze verzorgde tevens de tour van Merol.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu