Filmavond over ervaringen bij psychische kwetsbaarheden. Slieker en Stjoer slaan handen ineen rondom prijswinnend 'Rose'

Rose, Nordisk Film.

Rose, Nordisk Film. FOTO MARTIN DAM KRISTENSEN

De publiekshit ‘Rose’ is binnenkort opnieuw te zien in Slieker. Deze film wordt vertoond in samenwerking met Stjoer, de Friese organisatie die zich inzet voor herstel en ontwikkeling van mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid. Aansluitend is er een nagesprek met een ervaringsdeskundige.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

‘Rose’ is een Deens feel good drama dat op het Noordelijk Film Festival de publieksprijs won en in het hele land al tienduizenden bezoekers trok.

In deze tragikomedie speelt de bekende actrice Sofie Gräbol (bekend van ‘The Killing’) een schizofrene vrouw, Inger, die met haar zus en zwager een georganiseerde busreis naar Parijs maakt. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de bustrip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen haar bijdehante, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden.

Na afloop van de vertoning gaat een ervaringsdeskundige medewerker van Stjoer, samen met vrijwilligers, in gesprek met de bezoekers in de zaal. Het thema van deze nabespreking zal zijn ‘De mens achter de kwetsbaarheid’.

De film wordt dinsdag 7 februari om 19.30 uur getoond. Kijk voor meer informatie op de website van Slieker: sliekerfilm.nl.