Samen met

Ellie Lust op Paarse Vrijdag in gesprek met studenten Veiligheidsberoepen: 'Volg je hart en laat zien dat je naast elkaar staat'

Elly Lust aan het woord. EIGEN FOTO

Voormalig politiewoordvoerder en tv-persoonlijkheid Ellie Lust gaf vrijdag 9 december in een bomvolle studentenkantine een lezing aan studenten bij ROC Friese Poort vestiging Leeuwarden/Dokkum.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Studenten VeVa, HTV en Particuliere Beveiliging kwamen samen om te luisteren naar het persoonlijke verhaal van Ellie én om met haar in gesprek te gaan over LHBTI thema’s.

Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen in haar werk bij de politie en televisie nam ze de jongeren mee in thema’s als discriminatie, diversiteit en cultuur.

Studenten hingen een uur aan haar lippen en stelden vragen als ‘hoe ga je binnen de politie om met iemand die non-binair is?’ en ‘wat zou je in de cultuur van de politie willen veranderen?’, en uiteraard kwam ook het WK in Qatar en de One Love campagne ter sprake.

Tot slot kreeg iedereen nog een goed advies mee van Lust: ,,Volg je hart en laat zien dat je naast elkaar staat, ongeacht afkomst of geaardheid.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu