Samen met

'Een tipje van de uier'. Kunstwerk langste Friese koe ooit wordt binnenkort onthuld

'Tipje van de uier', met opdrachtgever Wiebe Tromp. FOTO SUNNY GARDEUR

Twee kunstenaars creëerden in opdracht van ondernemer Wiebe Tromp een kunstwerk van de langste Friese koe ooit in het Friese landschap. Het bijzondere, enorm grote kunstwerk is vanaf 21 oktober in volle glorie te bewonderen op een tachtigmeterlange bedrijfsmuur aan het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Het kunstwerk is gemaakt door de Friese fotograaf Sunny Gardeur en ontwerper Ruud van Dijk en wordt vrijdag officieel onthuld door Henk Angenent.

De laatste Elfstedentochtwinnaar keert voor even terug naar de plek waar alweer 25 jaar geleden zijn glorieuze tocht begon. Het bedrijf van Tromp bevindt zich namelijk vlak bij de start van de Tocht der Tochten, aan het Van Harinxmakanaal op bedrijventerrein De Zwette.

Dat er een koe op de muur moest komen was voor Wiebe logisch: ,,De koe is op zichzelf de bron van heel veel voedsel en symboliseert daarom voor mij het leven. En wie goed is voor zijn koeien, is goed voor de mens. Ik vind het prachtig dat passanten langs een schitterend kunstwerk varen in plaats van een saaie muur van beton!”, zegt Wiebe Tromp. ,,Friesland is wat mij betreft nog een stukje mooier geworden.”

De makers: ,,Het kunstwerk is een mix van fotografie en tekening. En met de echte rietkraag langs het water gaat het beeld van de koe prachtig op in de omgeving. Voor het beste effect heeft Haan Reclamewerk de koe direct aangebracht op de muur waardoor een soort ‘grafiti-look’ ontstaat. We zijn heel trots op het resultaat.”

Wil je weten hoe het kunstwerk is gemaakt en hoe lang eraan is gewerkt? Vanaf vrijdag staat alle informatie online: trompbv.nl/delangstekoe.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu