FGD Groep, Servilocker en Van Vuuren in finale De HET Leeuwarden

Dennis Gijsman (Van Vuuren), Sandra de Swart (FGD Groep), Remmelt Bakker (Servilocker) en wethouder Abel Reitsma.

Dennis Gijsman (Van Vuuren), Sandra de Swart (FGD Groep), Remmelt Bakker (Servilocker) en wethouder Abel Reitsma. FOTO ROBBERT EVERS

Wie mag zich heel 2023 de beste ondernemer van Leeuwarden noemen? Wie gaat er met de trofee van De HET vandoor? De finalisten van de Leeuwarder ondernemersprijs zijn bekend. Drie verschillende, energieke bedrijven met hun blik gericht op de toekomst: FGD Groep, Servilocker en Van Vuuren.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

De Leeuwarder ondernemersprijs heeft als een van de belangrijkste doelstellingen om innovatieve ondernemers in de schijnwerpers te zetten. De HET wordt gemaakt door ondernemers voor ondernemers en wordt ondersteund door Gemeente Leeuwarden.

FGD Groep

Dit dynamische verzekeringsbedrijf viert dit jaar haar tienjarig jubileum en wat een mooi moment om dan ook nog finalist bij De HET te mogen zijn. FGD Groep is ontstaan vanuit het voormalige Friesland Bank Assurantiën, opgericht door Gerrit Boorsma, Henk Hoekstra en Sjouke Stoker. Deze spannende stap heeft geresulteerd in een stabiel bedrijf welke nu de spil is tussen verzekeraars en bij hen aangesloten verzekeringskantoren. FGD Groep heeft een volmacht van de grote verzekeraars. Hiermee ondersteunt zij haar partnerkantoren zodat zij dicht bij de mensen kunnen blijven staan, als vertrouwd aanspreekpunt.

Sandra de Swart namens FGD Groep: ,,Wij willen een goede, betrouwbare partner zijn voor onze partnerkantoren en voor de verzekeraars. Tijdens De HET-finale laten wij graag zien hoe dynamisch wij zijn en hoe interessant ons bedrijf is voor nieuwe en jonge medewerkers.”

Servilocker

De Servilocker is inmiddels al op ruim 800 plaatsen te vinden in heel Nederland met 1,6 miljoen gebruikers. Remmelt Bakker, eigenaar van Servilocker: ,,We zijn er trots op dat de meeste apotheken in Leeuwarden al een Servilocker hebben staan.”

De Servilocker vermindert de drukte in de apotheek, waardoor er ruimte ontstaat voor vragen van patiënten en minder drukte in de wachtruimte. Hierdoor is er meer privacy en worden mensen sneller geholpen. Het grote voordeel van de Servilocker is dat men niet tijdens openingstijden naar de apotheek hoeft. De Servilocker is namelijk zowel binnen als buiten toegankelijk en naast apotheken is hij ook op andere locaties te vinden, zoals supermarkten. Iedereen kan zich aanmelden als gebruiker van de Servilocker via de eigen apotheek met een Servilocker. Met deze finaleplaats wil Servilocker nog meer mensen bekend maken met het gemak om vanaf nu medicatie op te halen wanneer het u uitkomt.

Van Vuuren

De deurenfabrikant heeft een sterke visie voor hun toekomst. Al meer dan 140 jaar gespecialiseerd in het produceren van deuren streven zij er in de nabije toekomst naar om nog sneller te kunnen leveren en nog duurzamer te worden. Verduurzaming doen zij door middel van de richtlijnen van de Cradle2Cradle certificering, een gezaghebbend instituut, na te leven. Inmiddels hebben zij daarvoor als enige Europese producent van utiliteitsdeuren een bronzen certificaat ontvangen. En ze hebben hun zinnen gezet op nog meer.

Een sterk bedrijf in het hart van Friesland, met een brede diversiteit aan gedreven werknemers. Van Vuuren gelooft in het samen werken, samen denken en samen delen met alle werknemers. Er is zoveel te doen, te leren en te groeien bij Van Vuuren, dat willen ze graag laten zien tijdens deze finale. Dennis Gijsman namens Van Vuuren: ,,Wij willen laten zien hoe leuk en divers werken bij ons is.”

De finale

De strijd om deze prestigieuze prijs is nu los. In de komende weken zullen de bedrijven moeten pitchen, een vragenvuur beantwoorden en leerzame workshops gaan volgen. Op 13 april volgt de prijsuitreiking bij Themmen Heftrucks op De Hemrik.