Samen met

Danspaar Damian Hofstra en Marrit van den Dungen wint Midwintercup Saco Velt. Publieksjury bepaalde de uitslag

Finalisten Midwintercup 2022, met van links naar rechts de nummers 1 tot en met 4. FOTO MICHEL WALBEEK

De traditionele Midwintercup vond het afgelopen weekend plaats tijdens de kerstgala’s van Dansschool Saco Velt. Vier paren stonden zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond in de finale, waarin zij de Ballroom en Zuid-Amerikaanse dansen toonden.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Deze koppels hadden zich als beste gekwalificeerd gedurende de schoolkampioenschappen, waaraan 25 duo’s deelnamen.

,,Het leuke van deze danswedstrijd is dat het publiek de jury is”, aldus Niels Huizinga, de opvolger van dansschoolhouder Saco Velt. ,,Maar ook de dansparen weten dit enorm te waarderen, want zo komt er altijd de terechte winnaar uit de bus.”

Na de laatste finale, waarbij het publiek (alle drie gala’s waren uitverkocht) enthousiast meejuichte en klapte, bleken de verschillen klein. Uiteindelijk kwamen Damian Hofstra en Marrit van den Dungen als kampioenspaar uit de bus. Op de tweede plaats eindigde verrassend het jonge talentvolle koppel Quinten Leijting en Feluna Klarenbeek. Quinten en Feluna maakten veel indruk met de Zuid-Amerikaanse dansen. Het brons was weggelegd voor het danspaar Maikel Haitsma en Laurette Nijman. Wietse Brouwer en Amber Witteveen moesten genoegen nemen met een vierde plek.

Saco Velt, zelf ook aanwezig in de dansschool die hij veertig jaar geleden opstartte, zag dat er nog steeds op hoog niveau gedanst wordt en dat er weer een nieuwe lichting aankomt: ,,De aanwas is natuurlijk een gevolg van de deelname van vele basisscholen aan de Saco Velt Bokaal.” Velt, die niet alleen keek naar de dansers maar tevens naar het jonge team, wat nu de dansschool runt onder leiding van Niels Huizinga ziet de toekomst van de dansschool met vertrouwen tegemoet: ,,Ze zijn enthousiast en bovendien hebben ze allemaal, net als ik, een onderwijsachtergrond van ALO of CIOS, of goede kennis van de organisatie van evenementen en dat betaalt zich altijd terug.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu