Cultuurwethouder Kuiken duikt met jongeren in virtuele wereld. 'Ook jij kan er de volgende keer bij zijn'

Workshop VR, met geheel rechts wethouder Kuiken.

Workshop VR, met geheel rechts wethouder Kuiken. FOTO EDDY KOOPAL

Jimmy’s Leeuwarden hield de afgelopen maand workshops voor de jeugd. Zo maakten ze kennis met de wereld van Virtual Reality bij MeAR Media. Hein Kuiken, wethouder van cultuur, kwam deze week langs voor een speciale workshop.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Virtual Reality (VR) sluit je af van de fysieke wereld. Door het gebruik van een VR-bril ga je de virtuele wereld ervaren als de echte wereld. Tot eind maart verlicht Kunstkade met kunst en cultuur inwoners in de gemeente Leeuwarden die wel wat warmte kunnen gebruiken.

Cultuurwethouder Kuiken nam afgelopen woensdag een kijkje in de wereld van Virtual Reality. Samen met beleidsadviseur Lisa van Hijum (gemeente Leeuwarden) en een aantal jongeren volgden ze de workshop ‘Defuse the Bomb’. ,,Het was een inspirerende en leuke middag”, aldus het organiserende Kunstkade. ,,Ook jij kan er de volgende keer bij zijn, door je op te geven voor activiteit ‘MeAR’ via: d.roos@amaryllisleeuwarden.nl.”

Kunstkade draagt op deze manier bij aan bestaande initiatieven in de wijken en dorpen, die zorgen voor het welzijn van inwoners van Leeuwarden. Deelnemende partners zijn: Anne Famkes Pleats, Beeldletters, dbieb Stiens, The Factory, Krite Toaniel, Stoereloer, Podiumschool, Stichting Volksdansen Stiens, MeAR Media, Rode Kruis district Fryslân, Leger des Heils, Stjoer.

Meer informatie en opgave

Voor het Nederlandstalig Popkoor, onder leiding van Daphnie (Zangles Friesland), meld je je aan via e-mail: wijkservicepunt@bilgaardnet.nl. Bij ontmoetingsplekken als Bilgaard, Heechterp, dbieb, Stjoer Schoolstraat 1, Leger des Heils Wollegaastdam 1, en De Klomp Insulindestraat 27, zijn tal van extra activiteiten; deze zijn ook bestemd voor jou. Kijk voor het programma op www.kunstkade.nl.

Dit alles is mede mogelijk dankzij de gemeente Leeuwarden en wordt uitgevoerd door Kunstkade in samenwerking met partners als Leeuwarden Oost, Het Generatiehuis en Amaryllis.