Broodfondsen in Leeuwarden en omstreken hebben ruimte voor ondernemers

Broodfonds.

Broodfonds. AFBEELDING TWITTER BROODFONDS

Broodfondsen in Leeuwarden en omstreken hebben nog plaats voor een aantal ondernemers. Daarom is er op dinsdag 14 maart vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in De Fabriek Leeuwarden aan de James Wattstraat 4.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen.

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over het Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond.

Kijk voor aanmelden, meer informatie en een filmpje met uitleg op de website: broodfonds.nl.