Babyboom in volle gang bij Kinderboerderij Leeuwarden. Eigenaar Germ komt er graag 's nachts voor uit bed

Germ Reitsma bij een geit met twee pasgeboren lammetjes.

Germ Reitsma bij een geit met twee pasgeboren lammetjes. EIGEN FOTO

Het voorjaar is bij Kinderboerderij Leeuwarden altijd speciaal. De laatste en ook de komende weken is het er flink druk vanwege al het nieuwe leven dat komt.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Eigenaar Germ Reitsma is momenteel zoveel mogelijk – dag en nacht dus – in de weer als het gaat om het helpen bij het ter wereld brengen van de jonge aanwas.

,,Dit is en blijft voor mij en alle medewerkers iets moois”, vertelt Reitsma met een lach. ,,Ondanks jaren ervaring voel je steeds weer die gezonde spanning rondom een bevalling. In een heel enkel geval gaat iets niet zoals je wilt, maar dat is nou eenmaal de natuur die bepaalt. Bijvoorbeeld als een schaap haar lammetje niet toelaat of als ze niet genoeg biest (melk) heeft, dan bieden wij de helpende hand door middel van het geven van een flesje met koeienbiest (wat ingevroren al klaar ligt in de vriezer). In veruit de meeste gevallen gaat het meteen goed en voelt het iedere keer weer als een feestje wanneer je nieuw leven mag begroeten.”

Inmiddels loopt al heel wat jong grut rond in de stallen en op het terrein van Kinderboerderij Leeuwarden. Reitsma somt op: ,,Konijntjes, lammetjes, duifjes, kuikentjes, geitjes en cavia’s.”

Een aantal dieren, waaronder een ezel, een mini pony en varken Annie, is nog in blijde verwachting. ,,Ik kom er graag nog vaak mijn bed voor uit”, besluit de eigenaar van de kinderboerderij.

De vele jonge dieren zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur te bewonderen.