Samen met

BCL Loop door Rengerspark en Leeuwarder Bos. Organisatie rekent wederom op ruim tweehonderd deelnemers

Wedstrijdbeeld eerdere editie. FOTO HUMPHREY PAAP

Atletiekvereniging Lionitas organiseert in samenwerking met Bewegingscentrum Leeuwarden (BCL) op zondag 11 december voor de tweede keer de BCL Loop. De routes over 5 of 10 kilometer gaan door de mooie omgeving van het Rengerspark, Bilgaard en het Leeuwarder Bos.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

,,Dit jaar hebben we ook wat leuke bospaadjes in de route opgenomen”, vertelt Edwin Kalksma, coördinator van de route. ,,Eigenlijk waren we hiertoe gedwongen omdat het wandelpad langs de Dokkumer Ee afgesloten is.”

Feiko Broersma, manager BCL, over de betrokkenheid bij de loop: ,,Wij willen graag zoveel mogelijk doelgroepen en mensen in beweging krijgen. Dat proberen we onder andere te bewerkstelligen door samen te werken met andere sportorganisaties. In dit geval als medeorganisator, in samenwerking met Lionitas, van de BCL Loop.”

Edwin van der Wal spreekt namens de wedstrijdcommissie de hoop uit dat weer veel lopers aan de start zullen verschijnen: ,,Vorig jaar kwamen al meer dan tweehonderd deelnemers aan de start, hopelijk gaan we dat de aankomende editie overtreffen.”

Praktische informatie

De 10 kilometer start om 11.00 uur, de 5 kilometer tien minuten later. De afstanden zijn precies opgemeten, en de gelopen tijden worden elektronisch gemeten. Start en finish zijn bij het Bewegingscentrum Leeuwarden (BCL) aan de Rengerslaan. Er is douche- en kleedruimte beschikbaar. Ook is er een mogelijkheid om spullen in bewaring te geven. Meer informatie en inschrijven via de website: lopeninleeuwarden.nl.

Lopen in Leeuwarden

Lopen in Leeuwarden is een onderdeel van de Leeuwarder atletiekvereniging Lionitas. De wedstrijdcommissie organiseert jaarlijks meerdere lopen, die een breed deelnemersveld trekken: van beginnende renners tot wedstrijdlopers, liefhebbers van korte en lange afstanden en van jong tot oud.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu