Asieldier van de week bij Stichting De Wissel: Daisy (12)

Daisy.

Daisy. FOTO DE WISSEL

Stichting Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks aandacht voor asieldieren. Het gaat nu om Daisy, een Stafford dametje van ongeveer twaalf jaar.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Er is afstand van haar gedaan omdat haar baasje niet meer voor haar kon zorgen.

Daisy is een grappig hondje met een prima karakter. ,,Ze is niet de aanhankelijkste. Spelen vindt ze wel leuk, en dan maakt ze wel echt contact met je”, vertelt Kim namens de dierenopvang. ,,Je moet haar wel een beetje remmen in het spel en dan gaat het prima op haar leeftijd.”

Tijdens de eerste tien minuten van een wandeling is ze heel actief. Na een eerste spurt kakt ze wat in en loopt ze keurig mee aan de lijn. Ze is tevreden met korte rondjes waar ze lekker de tijd krijgt om te snuffelen. Daisy reageert bijna niet op andere honden, als ze langs katten loopt kijkt ze er niet naar. Of dat ook betekent dat ze kan samenwonen met katten is niet bekend.

,,Zoals ze zich hier voordoet lijkt het er op dat ze prima even alleen kan zijn”, vervolgt Kim. ,,We weten niet hoe ze is als ze thuis alleen gelaten wordt. We raden haar niet aan in een gezin met kinderen. Daisy slaapt veel en heeft rust nodig. Om haar stramme lijfje een beetje te helpen staat ze momenteel op pijnstillers. Hopelijk vindt ze een plekje voor een fijn pensioen.”

Mocht u meer willen weten en/of interesse hebben voor Daisy of een van de andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl .