Samen met

Asieldier van de week bij De Wissel: Smokey

Smokey. FOTO DE WISSEL

Stichting Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Smokey, een kater van vier jaar.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

,,Hij keek in het begin even de kat uit de boom, maar is inmiddels gewend”, vertelt medewerker Welmoed van de dierenopvang. ,,Hij is een lieve en vooral zachtaardige kater. Hij zoekt je niet direct op, maar kan aandacht waarderen.”

Smokey vindt honden best spannend en gaat ze het liefst uit de weg. Hij zou met een andere kat geplaatst kunnen worden, al zal deze kater het ook niet erg vinden om als enige viervoeter ergens te wonen.

,,Kinderen zijn niet meteen het eerste waar hij blij van wordt, want hoe jonger hoe onvoorspelbaarder”, vervolgt Welmoed. ,,Hij wil namelijk graag de touwtjes in eigen pootjes hebben. Hij kan dan soms wat minder vriendelijk reageren, door te gaan blazen en soms zijn nagels te gebruiken.”

Smokey heeft een paar maanden terug blaasproblemen gehad. Er is toen een urineonderzoek gedaan en het advies was dat hij zijn hele leventje aan de dieetvoeding moet ter ondersteuning van zijn blaas.

Mocht u meer willen weten en/of interesse hebben voor Smokey of een van de andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu