Samen met

Asieldier van de week bij De Wissel: Rocky

Rocky. FOTO DE WISSEL

Stichting Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Rocky, een kruising Labrador Weimaraner van twee jaar en elf maanden.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Hij werd al een keer eerder via de dierenopvang geplaatst en dit bleek helaas niet het juiste plekje voor hem te zijn. Ondanks dat de eigenaren er alles aan deden, was het voor hen lastig om de vele trainingen die hij heeft gehad toe te kunnen passen op het dagelijks leven.

,,Rocky is een ontzettend lieve en vrolijke hond”, vertelt medewerker Welmoed namens De Wissel. ,,Hij mag genieten van je aanwezigheid en je knuffels. In huis is hij erg voorzichtig en zal dan ook niet snel het heft in eigen hand nemen om speeltjes of andere dingen van een plekje te halen waar hij niet bij kan. Zwemmen op bekend terrein is geweldig en zoekspelletjes, voerballen en handdoekjes met verstopte snacks/brokjes zijn helemaal het einde.”

Hij kan trap lopen, al moet hij de trap wel eerst verkennen wil hij deze met vol vertrouwen bewandelen. Dit geldt eigenlijk voor alle situaties. Alles wat nieuw is moet hij eerst leren kennen voor hij er met vol vertrouwen in durft te springen. ,,Onverwachte situaties weet Rocky niet goed mee om te gaan en hij wordt hierdoor erg onzeker”, vult Welmoed aan.

Kliko’s, katten, trekkers, honden en mensen die plotseling voorbij komen zijn bekende triggers. Welmoed vervolgt: ,,Kliko’s zijn vooral een grote stressfactor. Het geluid, er moeten langslopen en dat ook nog voor een aantal dagen in de week. De triggers zijn in een drukke wijk dus ook niet te vermijden en zorgen voor veel onrust bij hem. Een plekje op een erf, waar hij de ruimte en rust heeft zou dan ideaal zijn. Een plekje waar ook in het gezinsleven de rust is en niet al te veel visite langs komt, of natuurlijk de mogelijkheid dat hij een eigen plekje heeft als er drukte is in huis. Kinderen is geen perfecte match gezien er veel onverwachte triggers uit voort kunnen komen. Het liefste zonder andere honden of katten zodat hij de volledige aandacht en rust kan krijgen.”

Er is ontzettend veel getraind met Rocky en dat is ook te merken. Hij kent de basiscommando’s en is ook erg makkelijk te trainen met een koekje of iets anders lekkers. De verwachting is dat mensen die ervaring hebben in het trainen van honden of eerder een hond hebben gehad die snel overprikkeld raakte hem goed kunnen begeleiden. De trainingen zijn geen probleem en neemt hij dan ook graag aan voor een lekker voertje.

Rocky heeft behoefte aan een rustig plekje waar onverwachte situaties tot het minimum behoren. Een mooi buitenterrein, zonder kliko’s, vreemde mensen, vreemde voertuigen. Maar ook mensen die nog verder met hem willen trainen en consequent kunnen optreden. Hij heeft duidelijkheid nodig zodat hij weet wat er van hem wordt verlangd.

Mocht u meer willen weten en/of interesse hebben voor Rocky of een van de andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. Meer informatie op de website: www.dierenopvangdewissel.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu