Asieldier van de week bij De Wissel: Beppe Durkje, een echte knuffelkont

Beppe Durkje.

Beppe Durkje. FOTO DE WISSEL

Stichting Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks aandacht voor asieldieren. Het gaat nu om beppe Durkje, een dame op leeftijd.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Ze is niet meer de jongste maar zeker nog jong van geest.

,,Beppe Durkje is soms wat strammer dan de gemiddelde kat in het asiel, maar dat maakt haar niet minder leuk”, weet Welmoed, medewerker van De Wissel. ,,Ze is een superlieve en aanhankelijke poes die gek is op aandacht. Ze vindt mensen erg leuk en komt meteen bij je kijken, als ze door heeft dat je er bent, want ze is namelijk slechthorend.”

Ze houdt van een kroel en een knuffel en is duidelijk blij dat ze niet meer op straat loopt. Welmoed vult aan: ,,Hier geniet ze van zachte mandjes, warme nachten en goed voer. Deze dame verdient een fijn pensioen zodat ze het luizenleven kan leiden zoals dat hoort bij een kat. Vanwege haar gehoor is een ommetje in buurt niet aan te raden. Een beschut plekje op balkon/terras, waar ze bijvoorbeeld van het zonnetje kan genieten, zal ze waarschijnlijk heel erg kunnen waarderen. Ze zoekt een plekje waar alle liefde en aandacht voor haar is voor een fijn pensioen.”

Beppe Durkje heeft een klein medisch rugzakje, bij binnenkomst in de opvang was ze mager en wat uitgedroogd. Welmoed daarover: ,,We hebben haar lekker verwend met natvoer en brokjes. Vanwege dat ze al een dame op leeftijd is deden we voor de zekerheid een bloedonderzoek. Hieruit kwam naar voren dat ze een licht verhoogde schildklierwaarde had en verminderde nierfunctie. Ze krijgt hier nu medicatie voor en daar doet ze het gelukkig goed op.”

Mocht u meer willen weten en/of interesse hebben voor beppe Durkje of een van de andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. Meer informatie staat op de website: www.dierenopvangdewissel.nl .