Oosterwolde krijgt tweede sociale voedseltuin in Friesland naar het voorbeeld van Nieuwehorne

De stichting Sociaal en Vitaal van Loraine Westerneng bereidt zich voor op haar derde teeltseizoen in nieuwehorne.

De stichting Sociaal en Vitaal van Loraine Westerneng bereidt zich voor op haar derde teeltseizoen in nieuwehorne. FOTO RENS HOOYENGA/ARCHIEF MEDIAHUIS NOORD

Naar het voorbeeld van de voedseltuin in Nieuwehorne van de stichting Sociaal en Vitaal wordt ook een sociale voedseltuin aangelegd in Oosterwolde. Dat betreft de tweede in Friesland.
Lees meer over
Heerenveense Courant

Initiatiefneemster van de sociale voedseltuin in Oosterwolde is Hester van der Werff van de stichting De Kleine Boerderij. Vanaf mei kunnen de eerste verse groenten worden geoogst voor gezinnen die moeten rondkomen van een minimaal inkomen.

De stichting Sociaal en Vitaal van Loraine Westerneng bereidt zich ondertussen voor op haar derde teeltseizoen. Dit jaar komen meer dan honderd gezinnen wekelijks naar Nieuwehorne om zelf groenten, kruiden, fruit en aardappelen te oogsten.

Daarnaast werkt de stichting Sociaal en Vitaal samen met de Voedselbank Heerenveen. ,,Mede dankzij hun inzet kunnen ook de tweehonderd cliënten van de voedselbank wekelijks koken met verse producten van de voedseltuin”, zegt Westerneng.

NLdoet

Om het teeltseizoen af te trappen doen beide voedseltuinen zaterdag 11 maart mee aan het jaarlijkse landelijke vrijwilligersevenement NLdoet. Dan worden diverse klussen van de tuinen aangepakt, zoals het voorbereiden van het land, planten van groenten en het opbouwen van de bonenstaken. Iedereen is welkom om mee te helpen.