Meet me in the forest winnaar Groene Lintje GroenLinks Heerenveen

V.l.n.r.: Gretha Oost en Willy Nieuwhof (beiden Meet me in the forest) en Ype van Woersem van GroenLinks.

V.l.n.r.: Gretha Oost en Willy Nieuwhof (beiden Meet me in the forest) en Ype van Woersem van GroenLinks. FOTO GL HEERENVEEN

‘Meet me in the forest’ is winnaar geworden van het Groene Lintje 2023 van GroenLinks Heerenveen.
Lees meer over
Heerenveense Courant

Volgens de jury was het varende ‘bosk’ uit Leeuwarden met alle evenementen die eromheen zijn gehouden in Akkrum ,,groots en verrassend in de wijze waarop het belang van groen onder de aandacht werd gebracht. Ook liet het bos mensen daadwerkelijk ervaren wat de invloed van een groene omgeving is en bracht het op een positieve manier de discussie over vergroening van de omgeving op gang.”

De evenementen die rondom het project zijn gehouden in Akkrum kwamen tot stand dankzij een samenwerking in een projectgroep tussen organisaties en vrijwilligers. Ook lokale ondernemers waren erbij betrokken.

Vier genomineerden

In totaal waren er vier genomineerden voor het Groene Lintje. Naast Meet me in the forest waren dat De Buurtkok uit Heerenveen, de zelfoogsttuin van de stichting Sociaal en Vitaal uit Nieuwehorne en de elektrische deelauto van Akkrum-Nes, die een initiatief is van de stichting Duurzaam Akkrum-Nes.

Het Groene Lintje zelf werd vanwege de coronatijd voor het laatst uitgereikt in 2020. Toen ging de juryprijs naar MooiZen en de publieksprijs naar Blouw Advies.