Samen met

Kerstnacht in Sportstad Heerenveen keert voor het eerst terug na coronatijd en kent speciale gast met zangeres Katie Koss

Het thema van de zestiende editie is ‘Wie ben jij zonder mij?’. Speciale gasten zijn zangeres Katie Koss en gitarist Sebastiaan Visser, beiden afkomstig uit Heerenveen. FOTO DOUWE WIJBRANDS

De kerstnachtviering in Sportstad Heerenveen vindt zaterdag 24 december voor het eerst sinds de coronatijd weer plaats.
Lees meer over
Heerenveense Courant

Het thema van de zestiende editie is ‘Wie ben jij zonder mij?’. Speciale gasten zijn zangeres Katie Koss en gitarist Sebastiaan Visser, beiden afkomstig uit Heerenveen.

Katie Koss, artiestennaam van Katja Poltavets, groeide op in Heerenveen. In maart van dit jaar zong ze tijdens de Giro555 televisie-uitzending voor Oekraïne. Zij en zangeres Meau ontroerden toen met het lied Avond van Boudewijn de Groot.

Als kind vond ze het al leuk om op het podium te staan, bijvoorbeeld bij de kerstmusical op het Bornego College. Maar ze vond niks aan de muzieklessen uit het boekje. Na haar deelname aan de Popronde in 2018 besloot Katie Koss om van de muziek haar beroep te maken en er ,,vol overgave’’ uit te halen wat erin zit.

Medewerking is er verder door: brassband Pro Rege, het Groot Heerenveens kerstkoor, een kinderkoor en dansers van de Van der Lei Academie. Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein. De avond is gratis toegankelijk, maar er wordt wel een inzameling gehouden om de kosten van 30.000 euro te dekken.

Kerstnacht in Sportstad Heerenveen begint om 19.50 met een voorprogramma. De viering zelf begint om 20.15.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Heerenveense Courant

Nieuws

menu