Inwoners gemeente Heerenveen maken kans op plekje in tentoonstelling 'Wij Heerenveen'

Wij Heerenveen wil een mooi beeld geven van de mensen die kleur geven aan de gemeente Heerenveen.

Wij Heerenveen wil een mooi beeld geven van de mensen die kleur geven aan de gemeente Heerenveen. FOTO MUSEUM HEERENVEEN

Museum Heerenveen houdt van 10 juni tot en met 1 oktober de tentoonstelling Wij Heerenveen, met portretten van bekende en minder bekende inwoners uit de gemeente Heerenveen. Iedere inwoner uit de gemeente Heerenveen kan zelf een plekje verdienen in de tentoonstelling.
Lees meer over
Heerenveense Courant

Met Wij Heerenveen zegt het museum de nadruk te willen leggen op de diversiteit van de gemeente Heerenveen en het belang van nieuwe inwoners in de multiculturele samenleving. ,,Inwoners kunnen een portret van zichzelf of van iemand anders uit de gemeente insturen, zodat een mooi beeld ontstaat van de mensen die kleur geven aan Heerenveen.”

Om een plekje te verdienen in Wij Heerenveen roept het Museum Heerenveen op een (zelf)portret te maken in een bij de geportretteerde passende omgeving. Ook mag een camera worden gebruikt, evenals foto’s die zijn gemaakt met een smartphone. Deelname staat open voor professionele en amateurfotografen.

Aanmelden kan tot 2 mei onder vermelding van de naam van de fotograaf en de geportretteerde. Mailen kan naar info@museumheerenveen.frl. Een jury kiest vervolgens wie er voor de tentoonstelling in aanmerking komen.