Duursma was de drogist in zijn tijd in Heerenveen, maar het gezin met tien opgroeiende kinderen was bovenal een warm nest

V.l.n.r.: Gerda, Hendrika, Tineke Duursma, schoonzoon Daan Daniels voor het pand waar Duursma was gevestigd en nu Klaver Fietsen in zit.

V.l.n.r.: Gerda, Hendrika, Tineke Duursma, schoonzoon Daan Daniels voor het pand waar Duursma was gevestigd en nu Klaver Fietsen in zit. FOTO KEES DRAAISMA

Duursma was de drogist in zijn tijd, maar het gezin met tien opgroeiende kinderen was bovenal een warm nest. Zo kijken de kinderen Duursma terug op hun jeugd. Hun vader had een open geest en brede interesse. Hij was bijzonder sociaal vaardig en maakte naam met zijn zelfgemaakte aambeienzalf en met massageolie voor sporters.
Lees meer over
Heerenveense Courant

De zussen Hendrika en Tineke zitten vol verhalen, regelmatig aangevuld door Tineke’s man Daan, die als vriend van de broers al sinds zijn 12e op de Heerenwal 25 over de vloer kwam. En hij niet alleen. Alle kinderen hebben vrienden zich er erg thuis voelden, eentje noemde zich zelfs ‘het elfde kind’. Vader Brugt figureert vaak als hoofdpersoon in de verhalen. Zelf was hij een van vier kinderen van oprichter Cornelis Duursma, die het moest ‘waar maken’.