Centrum Heerenveen voorzien van 28 bakken met bomen van project TheaterBosk Akkrum. 'In september worden de bomen verspreid over de hele gemeente Heerenveen'

Met behulp van een kraan plaatste wethouder Sybrig Sijtsma de eerste boom op het Gemeenteplein. Rechts initiatiefnemer Geert Dijkstra.

Met behulp van een kraan plaatste wethouder Sybrig Sijtsma de eerste boom op het Gemeenteplein. Rechts initiatiefnemer Geert Dijkstra. FOTO MAX VAN GELDER

Rondom het project TheaterBosk Akkrum zijn maandag achtentwintig bakken met veertien verschillende typen bomen geplaatst in het centrum van Heerenveen. De bakken blijven tot september staan en worden daarna verplaatst over de hele gemeente Heerenveen, waar ze een permanente plek krijgen.
Lees meer over
Heerenveense Courant

De plaatsing van de bomen is een initiatief van Geert Dijkstra, directeur van het Posthuis Theater uit Heerenveen. De bedoeling ervan is om meer groen en gezelligheid in het Heerenveense centrum te krijgen, zoals ook wordt vermeld in de centrumvisie van de gemeente Heerenveen.

De eerste bakken zijn maandag op het Gemeenteplein geplaatst door wethouder Sybrig Sijtsma, samen met Piet van der Leeuw (wijkteam Heerenveen), Peter de Vries (centrummanager) en Geert Dijkstra.

Het project TheaterBosk Akkrum is een initiatief van de werkgroep Meet me in the Forest uit Akkrum-Nes. De werkgroep heeft zich laten inspireren door het ‘wandelende bos’ van 1200 bomen van het Friese project Arcadia, dat in de zomer van 2022 door Leeuwarden trok.