Samen met

AI-parade rondom artificiële intelligentie komt naar Heerenveen

Margot van Brakel houdt een gratis lezing over artificiële intelligentie. FOTO BMF

Margot van Brakel houdt maandag 9 januari vanaf 13.30 uur een gratis lezing over artificiële intelligentie bij de start van de AI-Parade in de bibliotheek Heerenveen.
Lees meer over
Heerenveense Courant

Rondom die parade is tot 27 januari de expositie ‘What the future’ te zien. Die laat bezoekers stilstaan bij dagelijkse technologie en via korte verhalen kennismaken met kunstmatige intelligentie.

De AI-Parade reist in tien maanden tijd langs bibliotheken door het hele land om met elkaar in gesprek te gaan over kunstmatige intelligentie. Van Brakel is een expert op dat gebied en vertelt in haar lezing over de mogelijkheden en toepassingen van kunstmatige intelligentie en gaat daar met de aanwezigen over in gesprek.

De bijbehorende expositie ‘What the future’ wordt om 14.45 uur geopend door wethouder Hedwich Rinkes en Rixt Heegsma, directeur-bestuurder van Bibliotheken Mar en Fean. De expositie is verdeeld over twee locaties, waarbij in de bibliotheek ‘gezondheid en onderwijs’ centraal staat en bij een pop-up locatie aan de Sieversstraat 15 het onderdeel ‘energie en mobiliteit’ aan bod komt.


Activiteiten

Voor jong en oud zijn er daarnaast activiteiten zoals een ‘greenscreen’ en een virtual reality-bril en kan een spel gespeeld worden om fraude te herkennen via e-mail.

Verder zijn er films te zien, is er een interactieve presentatie over hoe AI ingezet wordt op social media en presenteert schrijver en filosoof Maxim Februari zijn boek ‘Doe zelf normaal’.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Heerenveense Courant

Nieuws

menu