Zwaaisteen moet contact bevorderen in Waadhoeke

Eefke Zeilstra.

Eefke Zeilstra.

Mensen bewust maken van hun omgeving, dat is het doel van de zogenoemde zwaaisteen, een stoeptegel met daarop een gekleurde hand. ,,Tegenwoordig is iedereen druk, gehaast en in de weer met een mobiele telefoon”, zegt Eefke Zeilstra van Connexa (voorheen De Skûle Welzijn), die samen met Nellie Schaafsma van stichting Present Noordwest Friesland het idee lanceerde.
Lees meer over
Franeker Courant

,,Met de zwaaisteen willen we mensen hier bewust van maken en hen meer met elkaar in contact brengen. Elkaar een glimlach bezorgen door te groeten is een kleine moeite maar een groot gebaar.”

De twee willen het landelijke project de zwaaisteen in Waadhoeke introduceren. ,,Uit onderzoek blijkt dat 47 procent van de volwassenen zich ongewenst eenzaam voelt. Wij vinden dat we hierop actie moeten ondernemen.” Wie mee wil doen, kan contact opnemen met de beide voortrekkers. ,,Wellicht plaatsen we een zwaaisteen op een door geïnteresseerden gekozen plek.” Wie mee wil zwaaien of meer informatie wil, kan contact opnemen met Eefke via E.zeilstra@deskule.nl/eefke@connexa.nl of met Nellie via nellie.schaafsma@presentnwf.nl.