Samen met

Verhalen van Charles Dickens tijdens verteldiner in Franeker

Luisteren naar verhalen van Charles Dickens tijdens een verteldiner in theater de Koornbeurs.

Theater de Koornbeurs bracht zondagavond voor de zesde keer een verteldiner. Voor een uitverkochte foyer vertelden Janneke Tanja en Frank Belt verhalen van de beroemde Britse schrijver Charles Dickens.
Lees meer over
Franeker Courant

Ze maakten daartoe een keuze uit de vele decemberverhalen die Dickens geschreven heeft. Onno van Tongeren verzorgde de muzikale begeleiding. Eelco Bootsma van de Stadsherberg Franeker maakte voor de gelegenheid een heus Victoriaans driegangendiner.

De Koornbeurs was zes jaar geleden het eerste theater dat de verteldiners van Op Verhaal programmeerde. Bij elk diner worden tussen de gangen door verhalen verteld van een bekende schrijver. De kok maakt zijn eigen keuze uit het kookboek dat bij de voorstelling geleverd wordt. Bij ‘Aan tafel met Charles Dickens’ is dat het gelijknamige kookboek van My Inner Victorian. De verteldiners worden inmiddels elk jaar georganiseerd in twintig tot vijfentwintig theaters in het hele land. Onder de bezoekers van de Koornbeurs waren er een aantal die alle zes Franeker voorstellingen al hebben meegemaakt.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu