Raadsleden verslaan studenten in kaatspartij

Studenten van de Groninger vereniging Albertus Magnus en raadslieden van Waadhoeke kaatsen al jaren tegen elkaar.

Studenten van de Groninger vereniging Albertus Magnus en raadslieden van Waadhoeke kaatsen al jaren tegen elkaar. Foto: Joachim de Ruijter

Na een aantal jaren corona-stop kon zaterdag de traditionele kaatspartij van studenten van het dispuut Ianus van Albertus Magnus uit Groningen tegen de raadsleden van Waadhoeke weer plaatsvinden. Deze traditie loopt terug tot 1949, vertelde wethouder Marga van de Meer die de studenten hartelijk ontving namens het college van B & W.
Lees meer over
Franeker Courant

Dit keer was de wedstrijd spannend. Het ging zo gelijk op dat er bijna ‘alles aan de hang’ was. Uiteindelijk wonnen de raadsleden nipt met twee punten verschil.

Het kaatsen is voor aspirant-leden van dispuut Ianus één van de ‘beproevingen’ die feuten, zoals nieuwelingen nog worden genoemd, moeten doorstaan. De partij werd gekaatst op het Raadhuisplein onder leiding van Pieter Brandsma. Na de prijsuitreiking en het zingen van het Fries volkslied door de studenten volgde de laatste traditionele handeling: het maken van een groepsfoto.