Jubileum Oud Ried met tentoonstelling

Dorpshuis de Rede in Ried is het decor van de jubileumtentoonstelling.

Dorpshuis de Rede in Ried is het decor van de jubileumtentoonstelling.

Stichting Oud Ried viert zijn 25-jarig bestaan met een overzichtstentoonstelling in dorpshuis De Rede in Ried. Deze is te zien op 26 maart van 13.30 tot 18 uur.
Lees meer over
Franeker Courant

Enkele redactieleden van dorpskrantje ‘It Kattebeltsje’ namen in 1998 het voortouw voor het oprichten van Comité Oud Ried (later Stichting). Doel was om de geschiedenis van Ried vast te leggen. In de loop der jaren zijn er veel tentoonstellingen ,film- en dia-middagen en lezingen georganiseerd. In 2008 werd het boek ‘Rie sa’t wie’ uitgegeven, gevolgd door boekjes over het boerenleven, de oorlog, de reünie van de school en een boek met verhalen uit Ried.

Voor deze tentoonstelling heeft de stichting een jubileumboekje samengesteld dat tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar is. Als speciale aanvulling op deze tentoonstelling hebben leerlingen van basisschool De Oanset tekeningen en verhalen gemaakt. Zij laten zien hoe Ried er, in hun ogen, over vijftig jaar uitziet of uit zou moeten zien. Hier komen de toekomst, het heden en het verleden bij elkaar. Entree is gratis, evenals de koffie en thee.