Samen met

Energietips, experimenteren en nog veel meer in bieb St. Annaparochie

De 3-D printer in de maakplaats van de bibliotheek.

De bibliotheek in St. Annaparochie staat komende weken bol van de activiteiten, die ook (grotendeels gratis) toegankelijk zijn voor niet-leden.
Lees meer over
Franeker Courant

In januari is er elke vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur vrije inloop bij het spreekuur energieadvies en in de middag tussen 13.00 en 17.00 uur op afspraak. Wil je ook een lagere energierekening en meer comfort in huis? Kom dan langs voor tips en vragen.

Op 17 januari tussen 15.00 en 16.30 uur is er een vrije inloop in de maakplaats. Je kunt bijvoorbeeld samen Minecraft spelen of experimenteren met robotjes, de 3D-printer of het greenscreen. Voor kinderen vanaf vier jaar en hun ouders en opa’s en oma’s.

Ook op 17 januari tussen 11.00 en 11.30 uur en vervolgens elke derde dinsdag van de maand is er de Babybieb, bedoeld voor de allerkleinsten (3-18 maanden) en hun ouders en verzorgers. Er wordt voorgelezen, liedjes worden gezongen en je krijgt voorleestips en informatie over de boekstartcollectie. Ervaringen delen met andere ouders kan ook. De koffie en thee staan klaar.

Op 20 januari is er een workshop vilten van 10.00 tot 12.30 uur. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Er wordt een windlicht gemaakt. Deelname is 15 euro, tickets via ontdekdebieb.nl of in de bibliotheek.

Aanhakend op de landelijke gedichtendag wordt op 26 januari van 19.30 tot 22.00 uur een gedichtenavond gehouden. De gedichten worden voorgedragen in het Bildts, Fries of Nederlands. Een andere taal of dialect mag natuurlijk ook. Aanmelden kan via ontdekdebieb.nl of in de bibliotheek.

Wekelijks is er op dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur de Doarpskeamer: koffie drinken, een praatje maken, spelletjes doen of krantje lezen, het kan allemaal.

Het digitaal spreekuur is voor mensen die moeite hebben met of vragen over hun tablet, smartphone en/of laptop. Elke woensdag in MFC Ons Huis tussen 13.30 en 15.30 uur. Kosten zijn 2,50 euro (incl. koffie/thee), vrije inloop. Eigen apparaat meenemen.

Elke donderdag tussen 14.00 en 15.30 uur kun je kapotte apparaten en kleding laten herstellen in het gratis repaircafé.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Franeker Courant

Nieuws

menu