Dansen op de Groate Kerk

Danstheater op, aan, buiten en in de Groate Kerk in St. Jacobi.

Danstheater op, aan, buiten en in de Groate Kerk in St. Jacobi.

Op 25 en 26 maart komt de voorstelling ‘Dans naar de hemel’ naar Sint Jacobiparochie. De Groate Kerk wordt dan overgenomen door dansers en freerunners die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien.
Lees meer over
Franeker Courant

De voorstelling is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Ellen Klaus, productieleider van de erfgoedparade, vertelt: ,,Het publiek krijgt een spektakelstuk te zien met een voorstelling die de mogelijkheden van de Groate Kerk als culturele locatie volledig benut.” Volgens artistiek leiders Natasja Bode en Suzanne de Bekker wordt het ,,een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. We dagen het publiek uit om de monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven.”

De erfgoedparade is een initiatief van non-profit erfgoedorganisatie BOEi en kan bestaan dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. De erfgoedparade wil een structurele samenwerking tussen culturele makers en leegstaand erfgoed tot stand brengen.

Kaarten voor de voorstelling kosten 12,50 euro (9,75 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.) Meer informatie op www.erfgoedparade.nl. Tickets: tickets@erfgoedparade.nl.

De voorstellingen op zaterdag 25 maart zijn om 16 en 20 uur, op zondag 26 maart om 13 en 16 uur.