Camping en haven in Ried dicht door gevaarlijke wal

De haven en camping in Ried zijn per direct en voor onbepaalde tijd gesloten.

De haven en camping in Ried zijn per direct en voor onbepaalde tijd gesloten.

Minicamping en recreatiehaven It Kattegat Ried is per direct gesloten. Volgens Sharon Helbig, secretaris van It Kattegat, was de sluiting onvermijdelijk. ,,In januari constateerde technisch adviesbureau Bureau Schmidt dat de walbeschoeiing van de haven en aanmeerplaatsen aan de vaart de Rie in slechte staat is. Dat kan leiden tot onveilige situaties.”
Lees meer over
Franeker Courant
Waadhoeke

Om risico in te perken voor inwoners, ligplaatshouders en recreanten besloot It Kattegat daarom in samenspraak met de gemeente Waadhoeke de haven en aanmeerplaats voor onbepaalde tijd en met onmiddellijke ingang te sluiten.

Het haventerrein wordt door de gemeente volledig afgesloten. Het terrein mag niet meer betreden worden door passanten, fietsers en wandelaars.

Al sinds 2018 is het bestuur van de recreatiehaven in gesprek met de gemeente over het vervangen van de walbeschoeiing in de haven en aanmeerplaatsen. ,,In die vijf jaar zijn er meerdere gesprekken gevoerd maar geen besluiten genomen. Het havenbestuur is nog steeds in onderhandeling met de gemeente over de voortgang van de haven en walbeschoeiing”, aldus Helbig.