Wandel de oliebollen er weer af

De wandelclub uit Drachten heeft tochten uitgezet rond Ureterp.

De wandelclub uit Drachten heeft tochten uitgezet rond Ureterp.

Een sportieve uitdaging is helemaal geen gek idee zo na de kerst met de kerstkransjes en de jaarwisseling met de oliebollen. WSV WIK uit Drachten zorgt daarvoor met een wandeltocht vanuit Ureterp.
Lees meer over
Drachtster Courant

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. De wandelaars starten tussen 10 uur en 11 uur.

De 5 kilometer-wandelaars lopen een rondje om en door het dorp en gaan via de Buorrefinne weer terug naar de Wier.

De 10 kilometer eslaat een groter rondje om Ureterp langs rustige plattelandsweggetjes en heeft halverwege een rust bij Sportpark De Griene Greide. De 15, 20 en 25 kilometer voeren via mooie binnenpaden richting Wijnjewoude, alle afstanden hebben daar de rust in MFC de Swingel.

De 15 kilometer wandelt via de bossen van Bakkeveen terug naar Ureterp; de 20 en 25 maken nog een lus, waarbij de 20 afbuigt naar de Duurswouderheide, met nog een rust in De Stripe. De 25 km wandelt via Bakkeveen, daar is in de Buitenplaats nog een rust ingepland.

De 15, 20 en 25 komen na een wandeling door de bossen bij de Freulevijver weer bij elkaar en wandelen dan weer naar Ureterp. Meer informatie via www.wsv-wik.nl .