Samen met

Vogelhuisjes rond De Meander in strijd tegen de eikenprocessierups

Leerlingen helpen met het bevestigen van de vogelhuisjes.

Na maandenlange voorbereidingen kregen 50 vogelhuisjes voor kerst eindelijk een eigen plekje rond basisschool De Meander in Drachten.
Lees meer over
Drachtster Courant

Een ouder van de Meander kwam namelijk al voor de zomervakantie met het fantastische plan om vele vogelhuisjes in de bomen te laten hangen, zodat de eikenprocessierupsen op een natuurlijke wijze konden worden bestreden.

De gemeente was ook enthousiast en heeft de Houtskuorre in Drachten, de lokale dagbesteding in Drachten, de opdracht gegeven 50 huisjes te maken voor de Meander. De kleuters mochten ze verven en de initiatiefnemende ouders hebben ze allemaal gelakt.

Twee ouders van de Meander, werkzaam bij de brandweer, wisten een ladderwagen los te peuteren bij hun werkgever. Het is normaal niet de bedoeling dat de brandweer wordt gevraagd voor zulke klussen, maar voor onze school is deze keer een uitzondering gemaakt.

Tijdens het ophangen waren ook de gemeente en een vrijwilliger van de fûgelwacht aanwezig, naast verschillende ouders en alle kinderen van de Meander met hun leerkrachten. De kinderen van de leerlingenraad brachten eerder de omwonenden al een aankondiging in de brievenbus. In maart en april krijgen alle leerlingen les over vogels van de fûgelwacht. De NME wil leskisten verstrekken.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu