Vogelfestijn op kinderboerderij De Naturij in Drachten

De jeugd kan aan de slag bij het maken van nestkastjes.

De jeugd kan aan de slag bij het maken van nestkastjes. Foto: De Naturij

Vogels staan centraal zaterdag 28 januari op De Naturij in Drachten (10.30 tot 16.00 uur). In het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling kunnen kinderen (met familieleden) genieten van een dag die geheel in het teken van vogels staat.
Lees meer over
Drachtster Courant

Zo kunnen kinderen hun eigen nestkastje timmeren, onder leiding van Fûgelwacht Drachten-Beetsterzwaag e.o. ‘It Súd & Omkriten’. Deze mogen ze in hun eigen tuin ophangen. De Fûgelhelling zet een vogelspeurtocht uit en kinderen kunnen een traktatie voor vogels maken. Ook de Friese Hoender Club is aanwezig en zal uitleg geven over de Fryske hinnen en hun kleurslagen. Samen met IVN De Wâlden kunnen kinderen leren over vogelveren. Er zijn veren van verschillende vogels om te bekijken en bestuderen.

Roofvogels

Omdat de Naturij dit jaar 50 jaar bestaat is er dit jaar een extra bijzondere activiteit. Bezoekers kunnen genieten van een heuse roofvogelshow, verzorgd door Valkerij Noord-Nederland. Deze show wordt om 11 en 13 uur gegeven. De activiteiten zelf zijn gratis, normale entree van toepassing. Voor de activiteiten nestkastjes maken en vogeltraktaties maken geldt: op is op. Vanwege de veiligheid mogen honden niet bij de roofvogelshows zijn.

De andere attracties van De Naturij zijn ook te bezoeken, zoals de speeltuin, alle dieren, de ballenbakken van De Speelhal en het Reptielenhuis.