Samen met

Van bodywarmer naar chocomel: uniek initiatief van inwoner Drachten

Van bodywarmer tot chocomel. Eigen foto

Lees meer over
Drachtster Courant

Het was een aantal weken geleden dat Roeland Harten (47) uit Drachten via social media een thema-avond tegenkwam van een kroeg in Appelscha.

Harten bedacht zich dat hij al jaren een bodywarmer op zolder had liggen van datzelfde merk waar deze thema-avond over ging. Het idee ontstond om door middel van het veilen van deze bodywarmer een kar vol boodschappen te regelen voor de Voedselbank.

De betreffende ondernemer werd benaderd en reageerde vol enthousiasme. Twee weken later werd de bodywarmer voor een bedrag van €80 geveild tijdens de thema-avond. De Drachtster had binnen no time het bedrag op zijn rekening en bedacht dat het in deze wintermaand wel echt een verwennerij zou zijn om echte chocomel te kunnen weggeven.

Chocomel

Na wat contacten met de fabrikant en het hoofdkantoor van een bekende supermarkt belandde Harten bij de bedrijfsleider van de supermarkt in de buurt. Na de uitleg twijfelde de bedrijfsleider geen moment en stond paraat om mee te helpen in deze mooie actie om iets te doen voor de medemens. Na wat rekenwerk werd het drie dubbele aantal pakken aangeboden voor het beschikbare bedrag van €80. Een fantastisch gebaar waar de Drachtster uiteraard volmondig ja op zei.

Met een winkelwagen vol chocomel pakken vertrok hij en kon even later de Voedselbank in Smallingerland de kar met chocomel in ontvangst nemen. “Waar oog is voor anderen en er samengewerkt wordt, kun je verrassende dingen bereiken. Heb oog voor elkaar en probeer te helpen waar je kan”, meent de weldoener.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu