Samen met

Van Acquit Drachten: biljarten voor dames

Van Acquit wil graag een dames biljartgroep starten Eigen foto

De biljartsport is geschikt voor zowel heren als dames. ,,En daarom organiseren we op 4 januari een kennismakingsmiddag voor dames”, aldus voorzitter Henk Nouta van biljartclub Van Acquit in Drachten.
Lees meer over
Drachtster Courant

,,We willen graag dames op de club. Ze kunnen op 4 januari kijken of de biljartsport wat voor ze is. Er zijn instructeurs aanwezig. We hopen dat we een damesgroep kunnen starten, die samen kunnen oefenen om bekend te worden met het biljarten. De ervaring leert dat ze later vaak opgaan in de herenclub, maar ze moeten eerst maar apart beginnen”, legt Nouta uit.

De dames zijn op de kennismakingsmiddag, die georganiseerd wordt in samenwerking met sportbedrijf Smallingerland, welkom van 13.30 tot 16.30 in de Opgang naast de Kapelkerk in het centrum van Drachten. ,,We hebben daar sinds kort een nieuw onderkomen en dat bevalt prima. We willen meer naamsbekendheid opbouwen en onze openingstijden verruimen, zodat ook jongeren na het werk kunnen komen biljarten.”

Biljarten is een gezellige sport voor mensen van alle leeftijden”, benadrukt Nouta. ,,Het sociale aspect van de sport is heel belangrijk. Onze biljartclub is een ontmoetingsplek voor de leden met een ongedwongen sfeertje. Het voorziet echt in een behoefte.”


Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu