Turfrace en Peije Dei: volop vertier in Drachten

Relaxed genieten tijdens de braderie.

Relaxed genieten tijdens de braderie. Foto: Ha&Ie

Drachten staat de komende dagen bol van vermaak. Donderdag 1 juni is er eerst de Lentefair/braderie, gevolgd door de Turfrace en Peije Dei op vrijdag en zaterdag. Apotheose is de koopzondag en het frituurfestival.
Lees meer over
Drachtster Courant

Een trekker van formaat is de jaarlijkse braderie. Met meer dan 100 ondernemers en een breed aanbod aan onder meer kleding, woonaccessoires, telefoonartikelen, lederwaren en nog veel meer. Of smullen bij de ijscoman, palingboer of slager voor droge worst. Uiteraard heeft de plaatselijke horeca de deuren wijd open en de terrassen geopend.

De Turfrace is het volgende spektakel. Met is een gevarieerd programma, waarbij naast varen ook tijd is voor theater en muziek. De wedstrijd met skûtsjes wordt gevaren over twee dagen. Afsluitend staat er een podium bij de Passantenhaven, waar onder het genot van een drankje en muziek nagepraat kan worden over de Turfrace. En natuurlijk met allerlei vertier.

Peije Dei

Voor de 46ste keer wordt het straatfestival Peije Dei gehouden. Met dit jaar talloze bands, voor iedere muziekliefhebber is er wel iets te vinden. Ook voor kinderen is er van alles te beleven, zoals het Legofestival, schminken en knutselen. Op het Raadhuisplein staat een podium en deze bands gaan tot 19 uur door. En op een terras uit op het Raadhuisplein is het nog lang nagenieten...

Zondag wordt de ‘feestvierdaagse’ afgesloten met de koopzondag, met allerlei entertainment. En wie wil weten wat er allemaal in de frituur kan, kan niet om Vintage Coffee heen.