Samen met

Popkoor in Drachten na drie jaar al een hechte club

Het koor tijdens een repetitie. Eigen foto

Vlak voor corona, 17 januari 2020, startte Jesse Oosterwechel een nieuw Popkoor in Drachten. Het is ondertussen een hechte groep geworden.
Lees meer over
Drachtster Courant

Tijdens de lockdown werd eerst lesgegeven via Zoom. En later is daar Jamulus aan toegevoegd, zodat ze elkaar ook konden horen. Vervolgens is er op locatie nog een tijd lang op ruime afstand van elkaar gezongen. Nu is er elke vrijdag van 19.00-20.30 uur in De Lawei een ruimte gereserveerd voor de muzikale dames.

Meerstemmig

Het koor is gestart met tweestemmige popliedjes, alt en mezzo, maar naar mate elk gewend raakte aan meerstemmig zingen, werd de sopraanpartij eraan toegevoegd. Het mooiste volgens de leden is dat Oosterwechel de bewerkingen zelf schrijft/maakt. Op die manier komt elke stem voldoende aan bod. „Haar enthousiasme en geduld, de prachtige liedjes, de gezelligheid tijdens de les, maar ook het zingen. Op zich is de vrijdag elke keer weer een feestje”, aldus een van de leden, Margriet Kalma.

„We hebben nog geen optredens gehad, maar wel op de muziekschool opgetreden. Straks zingen we voor het eerst in een verzorgingscentrum, het Wikenhuis in De Wiken. We hebben al een heel repertoire, met zo’n 35, 36 nummers. Vooral pop, maar ook rustige nummers.”

Vijftien leden

Het koor telt nu vijftien leden. „Dat willen we eerst zo houden, al zou er nog een alt bij kunnen. We zijn met 30 leden begonnen, maar daarna waren het al snel vijftien. Vijf alt, vijf mezzo, vijf sopraan. Ik denk dat ons jongste lid 45 is, het gaat tot ongeveer 65. Gemiddeld ongeveer 55 jaar, dus we kunnen nog een hele tijd vooruit.”

„We zijn ook echt een heel hechte ploeg, gaan bijvoorbeeld samen naar het Abba-tributeconcert of bezoeken het koor waar ik ook zing. En na afloop koffie of een borreltje. We passen ook op elkaar, als iemand iets heeft, hebben we daar aandacht voor. Je bent bij ons geen nummer.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Drachtster Courant

Nieuws

menu