Pestilence en Bosten Takeover Tour in Iduna Drachten

Slapshot.

Slapshot. Foto: Joel Dowling

Pestilence speelt cultalbum Testimony of the Ancients integraal op Drachten Deathfest in Iduna. Na de afgelaste coronaeditie in 2022 komt Deathfest terug naar Iduna. Zondag 5 februari is er een hardcore-matinee met Slapshot.
Lees meer over
Drachtster Courant

Zaterdag 4 februari wordt een dag vol zware gitaren, technische drums en indrukwekkende grunts. De Nederlandse band Pestilence speelt een oldschool set waarbij het hoog aangeschreven album Testimony of the Ancients integraal wordt gespeeld. Daarnaast zijn er optredens van Cancer (UK), Master (VS), Wormrot (SG), Kanonenfieber (DE), Teethgrinder (NL), Deadspeak (NL) en Grima (RU). De zaal gaat open om 14 uur.

De Britse deathmetalband Cancer is de headliner van Drachten Deathfest. De band stormde drie decennia geleden de extreme metalscene binnen met klassiekers als To the Gory End en Death Shall Rise. De Nederlandse deathmetalformatie Pestilence krijgt al ruim dertig jaar erkenning voor het zetten van de Europese standaard als het gaat om brute muziek. Master is een van de grondleggers van het deathmetalgenre. De van oorsprong Amerikaanse groep liet in de jaren tachtig als een van de eerste metalbands tekenen van extreme metal horen, toen zeer vooruitstrevend.

De progressieve grindcore van Wormrot uit Singapore staat voor blastbeats en punkriffs met uitstapjes naar hupsende polkabeats, melodie en groove. Kanonenfieber combineert brute, stompende deathmetal met atmosferische blackmetal. Net als Wormrot is de van oorsprong Friese grindcoreband Teethgrinder niet vies van experiment. De groep combineert verschillende stijlen en weet met hun vernuftige composities een muur van geluid neer te zetten. Deadspeak uit de regio Heerenveen bracht recentelijk het debuut ‘Dissolve the Dreams’ uit. De atmosferische blackmetalband Grima komt mee als toursupport van Kanonenfieber.

Slapshot

Met een line up bestaande uit levende legendes Slapshot, Boston beatdowncrew Death Before Dishonor, Risk en de allstars American War Machine maakt Iduna zich zondag 5 februari op voor een ouderwets hardcore-matinee (zaal open om 15 uur).

Al sinds 1985 is de Amerikaanse band Slapshot een van de vaandeldragers van de Boston hardcore en heeft de band met platen als ‘Old Tyme Hardcore’, ‘16 Valve Hate’ en ‘Sudden Death Overtime’ klassiekers op zijn naam staan. In het kielzog van genregenoten Blood for Blood, Madball, Suicidal Tendencies en Pennywise, is de hardcore/punkband Death Before Dishonor aan het begin van dit millennium opgericht. Risk mogen dan wel de ‘jonge honden’ zijn van de tour, ook dit kwartet maakt al 10 jaar de podia onveilig. American War Machine is een allstar hardcoreband. Meer info: iduna.nl