Muziek, dans en zang in De Lawei Drachten

Erik of het klein insectenboek.

Erik of het klein insectenboek. Foto: Phile Deprez

Schouwburg De Lawei biedt de komende tijd variatie. Phil Bee met With a little help from my friends, Diederik Jekel met Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen, Gery Mendes met de dansvoorstelling Borboletas en Erik of het klein insectenboek.
Lees meer over
Drachtster Courant

Wetenschapsjournalist en presentator Diederik Jekel biedt vrijdag 3 februari Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen. Hij legt met humor en simpele voorbeelden uit wat voor problemen er spelen, zodat het publiek zelf een standpunt in kan nemen. Hij zal live publieksvragen beantwoorden.

Borboletas is een solo van de uit Kaapverdië afkomstige muzikant en acteur Gery Mendes. De voorstelling gaat over een oorlog die voor de vader een uitvlucht betekende, de mogelijkheid om de armoede en zijn eiland achter zich te laten en ooit als een koning terug te keren. Mendes maakt een muzikale reis kriskras door de tijd, langs de liefde, de misère van zijn vaders jeugd en hoe deze als dienstplichtig militair vocht voor een regime dat zijn volk onderdrukte (vrijdag 3 februari).

Insectenboek

Zaterdag 4 februari is de familievoorstelling Erik of het kleine insectenboek (8+) in De Lawei. De muzikale familievoorstelling is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een dag krimpt hij tot het formaat van een vlieg en belandt in stadspark de Wolleweide, een wonderlijke wereld waar het gedrag van de insecten verdacht veel lijkt op dat van mensen.

Deze week in de filmzaal: Hallelujah, Plus que jamais, The Whitney Houston Movie en Vous n’aurez pas ma haine. The Whitney Houston Movie is een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. De film toont een reis door Houstons baanbrekende carrière en leven, met optredens en een soundtrack met de populairste hits. Te zien van 3 tot 12 februari. Meer informatie & kaarten bestellen kan via www.lawei.nl